Φουντουκοπιτα

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
15΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Βάζουμε στο μπλέντερ την κουβερτούρα ή ψιλοκόβουμε τα σοκολατένια αυγά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα φουντούκια) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 0.5 φλιτζάνι Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Όλες τις Χρήσεις
  • 250 γρ. Κουβερτούρα ή σοκολατένια αυγά
  • 0.5 φλιτζάνι Κακάο
  • 250 γρ. Βούτυρο (μαλακό)
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 2 Βανίλιες
  • 4 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 0.5 φλιτζάνι Φουντούκια χοντροκομμένα

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Φόρμα κέικ
  • Μπλέντερ