Πιτσα κρητικη

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
3
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε της πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και θυμάρι. Βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το απάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια την πλάθουμε λίγο μέχρι να φύγει ο αέρας.
Με τον πλάστη ανοίγουμε δύο ζυμάρια στρογγυλά και λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το τριμμένο τυρί, το απάκι, και τα μανιτάρια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-15 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 250 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 35 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 15 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 10 γρ. Θυμάρι
  • 4 Ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  • 5 γρ. Ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 400 γρ. Τυρομάλαμα τριμμένο
  • 200 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους
  • 200 γρ. Απάκι

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα