Πιτσα νηστισιμη

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:35
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά. Προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια το λάδι. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και κάνουμε δύο μπάλες τις οποίες λαδώνουμε για να μην ξεραθούν. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστούν για 2 ώρες περίπου μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Στη συνέχεια παρασκευάζουμε τη σάλτσα ντομάτας την οποία αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Σε έναν αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την πίτσα και την αλείφουμε με λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μανιτάρια, τις ελιές, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 320 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Εμπλουτισμένο
  • 2.5 γρ. αλάτι
  • 2.5 γρ. μαγιά
  • 0.75 γρ. νερό
  • 45 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 400 γρ. Κονσέρβα ντοματάκια
  • 2 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
  • 5 γρ. ξηρός βασιλικός
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια
  • 12 ελιές κομμένες στη μέση
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστούνια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

Εξοπλισμός

  • Ταψί