Μυρωδατο Τσουρεκι με ξυσμα περγαμοντου και λεμονατο γλασο απο λευκη σοκολατα

01:00
Χρόνος Προετοιμασίας
04:00
Χρόνος αναμονής
11
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το τσουρέκι

Ακολουθούμε πιστά τη συνταγή για τσουρέκι που αναγράφεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης.

Για το γλάσο

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε εκτός εστίας τη λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια. Κρυώνουμε ελαφρώς στο ψυγείο ώστε να αποκτήσει την υφή του γλάσου σχετικά στερεού. Τότε μπορούμε με την βοήθεια κουταλιού και σπάτουλας να το απλώσουμε πάνω στο κρύο τσουρέκι μας.

Chef: Ιωσήφ Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης
  • 2 Περγαμόντο ξύσμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 450 γρ. Λευκή κουβερτούρα καλοσπασμένη,τριμμένη
  • 220 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 3 λεμόνια μέτρια χυμός

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ