Μπρετζελ

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:10
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, πασπαλίζουμε το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα. Διαλύουμε την μαγιά με το γάλα και τα βάζουμε στην λακκούβα και σκεπάζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 ίσα μέρη και φτιάχνουμε φιτίλια. Δίνουμε στα μπρέτσελ το σχήμα που θέλουμε. Βράζουμε το νερό με την σόδα και βουτάμε το κάθε μπρέτσελ για 30 δευτερόλεπτα. Τα βάζουμε στο ταψί, χαράσσουμε από την μια πλευρά,
πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (190 βαθμούς κελσίου) για 20-25 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 800 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. Μαγιά φρέσκια
  • 25 γρ. Αλάτι
  • 1 κούπα Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό)
  • 50 γρ. Βούτυρο
  • 1 Αυγά
  • 1 Κρόκος αυγού
  • ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΗΓΜΑ

  • 45 γρ. Μαγειρική Σόδα
  • 1 λίτρο Νερό
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

  • 30 γρ. Αλάτι χοντρό

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη