Μπαρες δημητριακων με πιτουρο σταριου

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι ή τηγάνι το Σέρεαλ, τους ξηρούς καρπούς και την καστανή ζάχαρη και καβουρντίζουμε για 3-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το αιθέριο έλαιο, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με άλλη μια λαδόκολλα και με τον πλάστη το απλώνουμε στο επιθυμητό πάχος και κατόπιν χαράζουμε. Καλό είναι για να μην κολλά το μείγμα στα χεριά μας να τα έχουμε λαδώσει. Τυλίγουμε τις μπάρες σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και τις φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Chef: Ιωάννης Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 κούπα Σέρεαλ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 0.5 κούπα ηλιόσπορο
  • 0.5 κούπα λιναρόσπορο
  • 0.5 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 0.5 κούπα σουσάμι
  • 0.5 κούπα κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Τηγάνι