Ψωμι με Μπαχαρικα

1:20
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε το μέλι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ με το εργαλείο φτερό χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο αρχικά μέχρι να ασπρίσει και στη συνεχεία βάζουμε τα αυγά. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα και κατεβάζουμε ταχύτητα. Προσθέτουμε όλα τα αλευριά μας κοσκινισμένα μαζί με το baking powder και τα μπαχαρικά μας. Αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε το μέλι, αφού έχει κρυώσει. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με  διάσταση 18x8x8. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 1750C και ψήνουμε περίπου για 45-50  λεπτά.

Chef: Ιωσήφ Πετρόφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 375 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 125 γρ. Αλεύρι Σικάλεως ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 300 γρ. μέλι βραστό
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 175 ml Κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 38 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Μίγμα από μπαχαρικά (6 γρ. κανέλα σε σκόνη, τζιντζερ σε σκόνη, 3 γρ. κόλιανδρο σε σκόνη, 3 γρ. γαρύφαλλο σε σκόνη)

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Φόρμα κέικ
  • Μίξερ