Κουλουρι Σιμιτι

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
55΄
Χρόνος αναμονής
15
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για 5 λεπτά στην πρώτη και 4 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε πάγκο για 20 λεπτά. Κόβουμε στα 60 (Χ2) ή 90 γρ., πλάθουμε κοντά φυτίλια και ξεκουράζουμε στη συντήρηση. Πλάθουμε την ξεκουρασμένη ζύμη σε μακριά φυτίλια, σχηματίζουμε τα κουλούρια μας (μονά ή διπλά), τα βουτάμε σε ζεστό νερό, σε σουσάμι και τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Αφήνουμε τα κουλούρια στις λαμαρίνες για 20 λεπτά χωρίς  να στοφάρουμε. Ψήνουμε με ατμό στους 2200C για 13 – 15 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 kg Αλεύρι T70% Δυνατό
  • 40 γρ. Ζάχαρη
  • 30 γρ. Μέλι
  • 30 γρ. Ταχίνι
  • 100 γρ. Φυτικά Λιπαρά
  • 480 γρ. Νερό (κρύο έως παγωμένο)
  • 20 γρ. Αλάτι
  • 20 γρ. Μαγιά

Εξοπλισμός

  • Ζυμωτήριο
  • Λαμαρίνα