Κουραμπιεδες (με baking)

50'
Χρόνος Προετοιμασίας
25'
Χρόνος αναμονής
65
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά το βούτυρο, με τη ζάχαρη άχνη μέχρι ν’ αφρατέψουν και συνεχίζουμε με το κονιάκ.

Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη.

Αφήνουμε τη ζύμη να «σταθεί» για 10 λεπτά περίπου και έπειτα ξεκινάμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος και σήμα που θέλουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (1800C) για 25 λεπτά περίπου. Όταν τους βγάλουμε και κρυώσουν, τους περνάμε από ζάχαρη άχνη. Προαιρετικά μπορούμε να ψεκάσουμε με ανθόνερο.

Τους τοποθετούμε σε στοίβα και τους πασπαλίζουμε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1000 γρ. Βούτυρο 82% μαλακό
  • 200 γρ. Βούτυρο 99%
  • 500 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. Κονιάκ
  • 500 γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 14 γρ. Baking powder
  • 1500 γρ. Αλεύρι Μαλακό για Κουραμπιέδες
  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εξοπλισμός

  • Λαμαρίνα
  • Μίξερ