Ψωμι Μοναστηριακο με προζυμι & 3 αλευρα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το προζύμι τοποθετούμε τα αλεσμένα ρεβύθια σε κατσαρόλα με 250 ml. νερό που βράζει. Τα αφήνουμε (εκτός φωτιάς), για 5 περίπου ώρες. Με αυτό τον τρόπο τα ρεβύθια θα μαλακώσουν και θα γίνουν χυλός. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε 125 γρ. νερό και τα προσθέτουμε στο προζύμι, ανακατεύοντας και ρίχνοντας λίγο αλεύρι, με σκοπό να γίνει πηχτός χυλός και πάλι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε αυτό το σημείο, δίνουμε στο ζυμάρι την τελική του μορφή, συμπληρώνοντας, το ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα άλευρα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κύμινο και τέλος το υπόλοιπο νερό (100 ml). Ζυμώνουμε συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαστικό ευκολόπλαστο ζυμάρι. Αφήνουμε να ανέβει ξανά και κατόπιν, πλάθουμε σε καρβελάκια ή φραντζόλες, και χαράζουμε ακτινωτά με μαχαιράκι. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με τους σπόρους κάρδαμου. Μόλις ξεκουραστούν και ξανανέβουν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.
Συστατικά
- 300 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Αλεύρι Ολικής από Δίκοκκο σιτάρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 125 γρ. ρεβύθια, ψιλοαλεσμένα και μουλιασμένα σε 250 ml. νερό
- 10 γρ. αλάτι
- 25 γρ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ ΠΟΠ Κολυμβάρι
- 0.5 κ.γ. κύμινο
- 0.5 κ.γ. ζάχαρη
- 225 ml νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
- Σπόρους κάρδαμου «κοπανισμένους»
Εξοπλισμός
- Λαμαρίνα
- Κατσαρόλα