Ψωμι με ανηθο, φετα και μους αρωματικων βοτανων
20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:45
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό απαλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κατόπιν την πλάθουμε πάλι ελαφρά και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, είτε σε καρβέλι είτε σε ψωμάκια. Τα ψωμάκια τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 170°C. Το ψωμί για 30 λεπτά στους 170°C.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Chef: Ιωάννης Καλούτσης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
- 350 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 20 γρ. μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 175 ml χλιαρό νερό
- 40 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
- 0.5 ματσάκι άνηθο
- 1 αυγό
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- Λίγο κύμινο σε σπόρους
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 150 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- Λίγο ταμπάσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Εξοπλισμός
- Ταψί