Παραδοσιακη Γαλλικη Μπαγκετα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
1:40
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά μας ξεχωριστά. Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό. Η θερμοκρασία νερού μεταβάλλεται από την θερμοκρασία χώρου και θερμοκρασία του αλευριού μας. Στον κάδο του μίξερ με το εργαλείο γάντζο ρίχνουμε το αλεύρι και το μίγμα νερό μαγιάς. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα. Έπειτα τα 5 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Ανεβάζουμε στην 2η ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε και ξεκουράζουμε σε μια μπασίνα η ένα πλαστικό μπολ για 20 λεπτά κάνοντας την ζύμη μας μια μπάλα. Μετά τα 20 λεπτά αφαιρούμε τον αέρα της ζύμης και ξαναφήνουμε για 1 ώρα. Κόβουμε σε 100 γρ. τη ζύμη μας και διπλώνουμε προς τα πάνω, διπλώνουμε προς τα κάτω και με τα δυο χεριά ανοίγουμε σε μπαγκέτες περιπου 30 εκ. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί  και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα σε ζεστό σχετικά μέρος του χώρου μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 2100C. Χαράσσουμε τις μπαγκέτες μας σε 4 πλάγιες γραμμές και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Ταψί