Ψωμακια βουτυρου για burger

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:12
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Μουλιάζουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη, αφήνοντας 10-12 λεπτά. Σε μίξερ χτυπάμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνοντας το μίγμα της μαγιάς σιγά σιγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και όταν γίνει ομοιόμορφη η ζύμη βάζουμε όλο το βούτυρο. Χτυπάμε σε μεσαία
ταχύτητα για 10-12 λεπτά έως να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Κόβουμε τη ζύμη σε ψωμάκια των 120 γρ. και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά περίπου. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για 12-15 λεπτά.
Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 650 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. αλάτι
- 50 γρ. νωπή μαγιά
- 120 γρ. κρύο νερό
- λίγο σουσάμι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ