Τritordeum
35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
03:30
Χρόνος αναμονής
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αυτόλυση: Ανάμιξη μόνο του αλεύρου με το μεγαλύτερο μέρος του νερού και αναμονή στον κάδο του ζυμωτηρίου για 60 λεπτά.
Ζύμωμα: Ζύμωμα 8 λεπτά στην αργή, 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το υπόλοιπο νερό μπαίνει σταδιακά.
Τελική θερμοκρασία ζύμης: 250 C το χειμώνα, 240 C το καλοκαίρι.
Ξεκούραση: 60 λεπτά σε λεκάνη, διπλωμένη και σκεπασμένη η ζύμη.
Κόψιμο / ζύγισμα: 20 – 420 γρ.
Ξεκούραση: 10 λεπτά.
Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση. Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί κάνοντας «δίπλες».
Ωρίμανση: Στη στόφα 300 C για 30-45 λεπτά.
Ψήσιμο: Χαράσσουμε και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (230 C) με ατμό για 30-35 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 10.000 γρ. Αλεύρι από tritordeum
- 5.800 γρ. Κρύο νερό
- 200 γρ. Αλάτι
- 150 γρ. Μαγιά
Εξοπλισμός
- Ζυμωτήριο
- Λεκάνη
- Ταψί