Πολυσπορο ψωμι για τοστ

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώσπου να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε μία καλά λαδωμένη φόρμα. Τη διακοσμούμε με τους σπόρους της επιλογής μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για 40-50 λεπτά. Τέλος, ψήνουμε για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 700 γρ. Αλεύρι Πολύσπορο Μύλοι Κρήτης
- 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 18 γρ. Αλάτι
- 15 γρ. Ξηρή μαγιά
- 620 γρ. Νερό
Εξοπλισμός
- Φόρμα
- Λεκάνη