Πικαντικα Κριτσινια με γραβιερα Κρητης, λιαστες ντοματες και παπρικα

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
20΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε τα άλευρα (μαλακό, σκληρό, τσουρεκιού), το baking, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι και την πάπρικα. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υγρά στοιχεία ( ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μπράντυ και λευκό κρασί). Ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα και τελευταία τη γραβιέρα. Ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια «κριτσίνια» και τα τοποθετούμε με σειρά σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 18-20 λεπτά της ώρας.

Chef: Γιώργος Μακρής

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Τσουρέκι

Το Αλεύρι για Τσουρέκι είναι ένα μίγμα δυνατού αλεύρου, ενισχυμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την οικιακή παρασκευή ζύμης τσουρεκιού. Δημιουργεί ελαστική και αφράτη ζύμη, εύκολη στο πλάσιμο και τελικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση. Ιδανικό για γλυκά ψωμιά όπως τσουρέκι, πανετόνε, μπριός, πολίτικη βασιλόπιτα, κρουασάν, ντόνατς κλπ.
Περισσότερα

Αλεύρι Ολικής από Δίκοκκο

Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο και ήταν βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Ο γλυκαιμικός δείκτης του είναι χαμηλότερος από το κοινό σιτάρι και θεωρείται καταλληλότερο στη διατροφή των […]
Περισσότερα