ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΣΠΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25΄
Χρόνος αναμονής
53
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Η ζύμη πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Βάζουμε γάντια στα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ.) και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο. Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

Για τους σοκολατένιους: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί. Έπειτα βουτάμε τους κουραμπιέδες μέσα στο μείγμα και τους αφήνουμε να κρυώσουν σε μία λαδόκολλα.

Chef: Νικόλας Τσώτας

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 900 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 στικ βανίλια σε σκόνη
  • 0.5 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 50 ml Ζαχαρούχο Χυμό Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΥΣ

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 30 ml ηλιέλαιο

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Μίξερ