Κουλουρακια του Πασχα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
50΄
Χρόνος αναμονής
50
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια κάνουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 kg Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αμμωνία
  • 5 γρ. σόδα
  • 6 αυγά
  • 75 γρ. χυμός λεμονιού
  • 75 γρ. ούζο μαστίχα
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Εξοπλισμός

  • Ταψί