Βασιλοπιτα (τυπου κεικ)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το λάδι και το βούτυρο για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα, και στη συνέχεια το μίγμα κέικ. Χτυπάμε για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε με τη σπάτουλα τα τοιχώματα του κάδου και χτυπάμε για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Προς το τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή καρύδια, ή / και τα κόντιτα) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Βάζουμε σε χριστουγεννιάτικες φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 60 λεπτά. Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλασάρουμε και διακοσμούμε.
Συστατικά
- 1000 γρ. Πλήρες μίγμα κέικ (Κ222) ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 γρ. Λάδι (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
- 80 γρ. Βούτυρο γάλακτος
- 450 γρ. Χυμός πορτοκαλιού (και ξύσμα)
- 100 γρ. Αμύγδαλα φιλέ ή Καρύδια τριμμένα
- 50 γρ. Κόντιτα (φρουί γλασέ) (προαιρετικά)
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Φόρμες