Στολεν

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:05
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
6
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη βανίλια και τη μαγιά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κόντιτα, τα αμύγδαλα και το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) και αναδεύουμε. Ρίχνουμε στο μίγμα τα αυγά και έπειτα το γάλα και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει. Τοποθετούμε στη στόφα για 40 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη των 450 γρ. και τη δουλεύουμε με τα χέρια. Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά. Κόβουμε το μάρτσιπαν σε τεμάχια των 170 γρ. και τα ανοίγουμε σε διαστάσεις 18 εκ. Χ 5 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε διαστάσεις 23 εκ. Χ 18 εκ., τοποθετούμε στη μέση το μάρτσιπαν, διπλώνουμε από πάνω και αναποδογυρίζουμε να πάει η ραφή προς τα κάτω. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στη στόφα για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 450 γρ. Αλεύρι Άριστον Φ Τσουρεκιού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 60 γρ. Μαγιά φρέσκια
  • 200 γρ. Γάλα (χλιαρό)
  • 30 γρ. Ζάχαρη
  • 100 γρ. Αυγά
  • 6 γρ. Αλάτι
  • 2 γρ. Κανέλλα
  • 1 γρ. Γαρύφαλλο αλεσμένο
  • 1 γρ. Μοσχοκάρυδο
  • 3 γρ. Βανίλια
  • 100 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 150 γρ. Σταφίδες
  • 150 γρ. Κόντιτα (φρουί γλασέ εσπεριδοειδών)
  • 100 γρ. Αμύγδαλα χονδροσπασμένα
  • 500 γρ. Αμυγδαλόπαστα
  • Για διακόσμηση

  • Βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Βανίλια

Εξοπλισμός

  • Λαμαρίνα
  • Μίξερ