Παραδοσιακη Γαλλικη μπαγκετα

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
17:00:00
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Poolish: Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή (κολλώδη) προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης : 4 ώρες @ 24°C ή 15 ώρες @ 4°C.
Ζύμωμα: Ζύμωμα 4 λεπτά στην αργή & 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης : 260C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.
Ξεκούραση α΄: 45 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.
Κόψιμο: 360 γρ.
Ξεκούραση β΄: 15 λεπτά.
Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση σε μπαγκέτα (60 cm). Τοποθετούμε σε πανί κάνοντας πτυχές.
Ωρίμανση: 45 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.
Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (250°C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
Poolish (προ-ζύμη)
- 750 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
- 750 γρ. Νερό (χλιαρό)
- 8 γρ. Μαγιά νωπή
Ζύμη
- 2000 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
- 250 γρ, Μίγμα Μπαγκέτας
- 1410 γρ. Νερό παγωμένο
- 60 γρ. Αλάτι
- 25 γρ. Μαγιά νωπή
- 60 γρ. Βύνη Ξανθιά
- 1500 γρ. Poolish
Εξοπλισμός
- Λεκάνη