Κοτοπουλο εντατικης εκτροφης Η΄ κοτοπουλο ελευθερας εκτροφης;

Οι μονάδες εκτροφής κοτόπουλων προσανατολίζονται στην παραγωγή κοτόπουλου γρήγορης ανάπτυξης. Τα κοτόπουλα γρήγορης ανάπτυξης αποτελούν μια αρκετά οικονομική επιλογή, έχουν υψηλά ποσοστά άπαχης πρωτεΐνης, όμως υστερούν στο πιάτο μας σε επίπεδο γεύσης. Από πολλούς το κοτόπουλο εκτροφής χαρακτηρίζεται ως «άνοστο και βαρετό» και θα πρέπει να προσθέσουμε αρκετά αρωματικά για να μπορέσουμε να το φάμε με κάποια ευχαρίστηση.

Στον αντίποδα, τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής που εκτρέφονται στο αγρόκτημα, είναι ιδιαίτερα νόστιμα λόγω της διατροφής τους που εμπλουτίζεται από φυσικά είδη βοσκής. Κινούνται διαρκώς, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη μυϊκή μάζα στα μπούτια, το κρέας τους έχει περισσότερο σίδηρο ενώ είναι πτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία αυξάνουν τη χοληστερίνη. Η εξαιρετικά ισορροπημένη διαβίωση στη φύση, το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, αναπνέοντας καθαρό αέρα, σε αρκετά μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο μας δίνει εντελώς διαφοροποιημένη γεύση και άρωμα.

Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής, που ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής είναι απαραίτητο να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με τροφές που καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές τους ανάγκες από πρώτες ύλες ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ και ΧΩΡΙΣ τη χρήση ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΩΝ. Ο συνδυασμός βοσκής και τροφών κατάλληλων για αργή και υγιή ανάπτυξη, προσφέρουν απόλυτα υγιεινό κρέας, χωρίς καθόλου λίπη, με μια ασύγκριτη γεύση.