Πρασοτηγανιτες με πατατες και μυρωδικα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα τα πράσα, τις πατάτες και το κρεμμυδάκι με 200 ml. νερό και τα αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν τραβήξουν τα υγρά τους , προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να «μυρίσουν». Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ρίχνουμε και το μίγμα με τα πράσα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε τους «τηγανίτες». Ψήνουμε για 5 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε.
Συστατικά
- 300 γρ. πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και περασμένες στο χοντρό τρίφτη
- 40 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 2 αυγά
- 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 110 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ (κοσκινισμένο)
- Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τηγάνι