Τουρτα αλμυρη σολομου

1 ώρα
Χρόνος Προετοιμασίας
17 ώρες
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ βάζω όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω περίπου για 5 λεπτά. Αφήνω την ζύμη όλο το βράδυ στο ψυγείο. Για την γέμιση κάνω μια μπεσαμέλ με το αλεύρι και το βούτυρο και υστέρα το γάλα. Προσθέτω το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μαραίνω ελαφρώς το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ανακατεύω την μπεσαμέλ με το σπανάκι. Σε ένα τσέρκι για τούρτες ψιλοκόβω τον σολομό καλύπτω την επιφάνεια από πάνω με την γέμιση και κλείνω πάλι με σολομό. Καταψύχω όλο το βράδυ. Την επομένη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την αφήνουμε να πάρει λίγο θερμοκρασία περιβάλλοντος για να την δουλέψουμε και δημιουργώ δυο δίσκους. Ένα μικρό και έναν μεγαλύτερο που θα κλείσει η τούρτας μας. Στο κέντρο τοποθετώ τον σολομό που είχα καταψύξει και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες αβγώνοντας το ζυμάρι μας. Ψήνουμε στους 1800C για περίπου 45 λεπτά.

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • 250 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. Κατσικίσιο γιαούρτι Βέρο Κρητικό
  • 15 γρ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 500 γρ. φρέσκος σολομός
  • 250 γρ. φύλλα από σπανάκι
  • 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 20 γρ. Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εξοπλισμός

  • Φόρμα
  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Κατσαρόλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις είναι κατάλληλο για όλες τις εφαρμογές της μαγειρικής ή της ζαχαροπλαστικής που απαιτούν αλεύρι. Μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, τηγανητά και σάλτσες και γενικά όλα τα εδέσματα της κουζίνας σας.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη […]
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα