ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
03:30
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τα μπριός λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και τη βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά με το γάντζο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με 1 πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μια μπασίνα χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το αυγό μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα μας. Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη καλύπτοντας την επιφάνειά του.

 

Chef: Αντώνης Σταυριανάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΙΟΣ

  • 290 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
  • 12 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 20 γρ. νερό
  • 1 σακουλάκι βανίλια - ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • 500 γρ. Γάλα Κατσικίσιο Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί
  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα