Μακαρονια σκιουφιχτα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνει μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε κορδόνια σε μέγεθος ενός δακτύλου και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ. περίπου. Πιέζουμε με τα δάκτυλα μας τη ζύμη ώστε να φτιάξουμε μια κοιλότητα ενώ ταυτόχρονα τα σπρώχνουμε να φύγουν από μπρός ή πίσω. Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω σε λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, περίπου μια ώρα. Τα κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για μισή ώρα. Τα βγάζομε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Λιώνουμε το βούτυρο και τα περιχύνουμε ενώ πασπαλίζουμε με τον τριμμένο ανθότυρο. Τρώγονται ζεστά.
Συστατικά
- 1 kg Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Βιολογικό ή
- 1 kg Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Εμπλουτισμένο
- 250 γρ. Νερό
- 5 γρ. Αλάτι
- 45 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 1 κούπα Ξηρός ανθότυρος τριμμένος
- 40 γρ. Στακοβούτυρο
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Κατσαρόλα