Ζυμαρικα σπιτικα

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και μέσα σπάμε τα αβγά. Χτυπάμε τα αυγά και σιγά-σιγά τα ανακατεύουμε με το αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιογενή. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε 4 μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια αρχίζουμε να ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα, αλευρώνοντας όσο χρειάζεται για να μην κολλάει. Όταν έχουμε φέρει το ζυμάρι στο επιθυμητό πάχος, κόβουμε με ροδέλα σε σχήματα, ανάλογα με το ζυμαρικό που θέλουμε να φτιάξουμε. Βράζουμε τα φρέσκα ζυμαρικά για 2-4 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Αν επιθυμείτε μπορείτε να τα αποξηράνετε για να τα βράσετε στο μέλλον, αφήνοντάς τα κρεμασμένα και χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους σε ξηρό μέρος για 1 ημέρα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ