Μακαρονια σκιουφιχτα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:00
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνει μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε κορδόνια σε μέγεθος ενός δακτύλου και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ. περίπου. Πιέζουμε με τα δάκτυλα μας τη ζύμη ώστε να φτιάξουμε μια κοιλότητα ενώ ταυτόχρονα τα σπρώχνουμε να φύγουν από μπρός ή πίσω. Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω σε λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, περίπου μια ώρα. Τα κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για μισή ώρα. Τα βγάζομε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Λιώνουμε το βούτυρο και τα περιχύνουμε ενώ πασπαλίζουμε με τον τριμμένο ανθότυρο. Τρώγονται ζεστά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα