Κινεζικες γαριδες τηγανιτες

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
40΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε κρατώντας μόνο τις ουρές τους. Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και προσθέτουμε τις γαρίδες για 30 λεπτά. Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας καλά το αλεύρι, τη μπύρα και το αυγό. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια, παίρνουμε μία-μία τις γαρίδες από την ουρά και τις περνάμε από το κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι μέχρι να κάνουν κρούστα και να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Μπορούμε να τις σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι