Βασιλοπιτα πολιτικη

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
03:05
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε σε ένα μπολ 50 γρ. από τη ζάχαρη, τη μαγιά, το γάλα χλιαρό, λίγο από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη μαγιά που έχει φουσκώσει και ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαφρώς κολλώδη, που τη δουλεύουμε με λαδωμένα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον να
φουσκώσει για μιάμιση ώρα περίπου. Ξαναδουλεύουμε ελαφρώς τη ζύμη με τα χέρια και βάζουμε μέσα ένα νόμισμα (καλυμμένο με αλουμινόχαρτο). Τη μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και την πατάμε με την παλάμη μας. Αφήνουμε πάλι σε ζεστό περιβάλλον για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει. Με ένα πινέλο αλείφουμε προσεκτικά την επιφάνεια της βασιλόπιτας με το μίγμα αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι
και διακοσμούμε με αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 600 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 45 γρ. Μαγιά νωπή
  • 100 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό χλιαρό
  • 3 Αυγά
  • 125 γρ. Βούτυρο μαλακό
  • 3 δάκρυα Μαστίχα κοπανισμένη
  • 5 γρ. Μαχλέπι
  • 2.5 γρ. Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 1 Αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
  • Σουσάμι, αμύγδαλα φιλέ (για τη διακόσμηση)

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ