ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
0'
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστούν ελαφρά. Μόλις γίνει το σιρόπι το μεταφέρουμε προσεκτικά λίγο λίγο στο μείγμα με το λάδι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Προς το τέλος προσθέτουμε την καρύδα με το αμύγδαλο φιλέ. Το βάζουμε σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ
- 500 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 300 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβαρίου ΑΒΕΑ
- 100 γρ. καρύδα
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 γαρίφαλα
- 1 κανέλα Κεϋλάνης
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο ΒΙΟΧΥΜ Πορτοκάλι
- 100 γρ. Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι Creta Fresh
- 900 γρ. νερό
- 750 γρ. ζάχαρη
Εξοπλισμός
- Φόρμα
- Κατσαρόλα