Ταρτα μελομακαρονο

50΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την τάρτα, στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα φτερό, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Αφού γίνουν μια μάζα τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Για την κρέμα βράζουμε όλα τα υγρά μεταξύ τους (γάλα, κρέμα γάλακτος , πορτοκαλάδα με την μισή ζάχαρη και την κανέλα σε σκόνη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κροκούς με την άλλη μισή ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη. Ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα αφού έχουν βράσει στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε πάλι πίσω στην φωτιά μέχρι να βράσουν και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε και βάζουμε την κρέμα μας να κρυώσει στον κάδο του μίξερ με το εργαλείο σύρμα προσθέτοντας παράλληλα όταν είναι ακόμα ζεστή την ζελατίνη μας αφού την έχουμε μουλιάσει πρώτα σε κρύο νερό. Παγώνουμε την κρέμα μας στο ψυγείο. Κάνουμε μικρά ταρτάκια και τα ψήνουμε με βάρος από πάνω για να μην φουσκώσουν για 10-12 λεπτά περίπου στους 1700C. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και πολτοποιούμε τα μελομακάρονα. Τα ενσωματώνουμε στην κρέμα μαζί με το μέλι. Γαρνίρουμε τα ταρτάκια μας

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Βιολογικό

Αλεύρι από στάρι βιολογικής καλλιέργειας. Ιδανικό για όλες τις χρήσεις, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, για τηγανητά.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ. ‚‰ˆŒˆΠΡΟΪΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, λούπινου και σόγιας.
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα