ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη της τάρτας ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ομογενοποιηθούν και φυλάμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη και κρύα επιφάνεια με τον πλάστη κι έπειτα την απλώνουμε στις ταρτιέρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 12 περίπου λεπτά.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μια μπασίνα χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το αυγό μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα μας. Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη καλύπτοντας την επιφάνειά του.
Για το κουλί φράουλας χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στήνουμε στις κρύες τάρτες την κρέμα ζαχαροπλαστικής με ένα κορνέ, κόβουμε φρέσκες φράουλες από πάνω και τέλος προσθέτουμε το κουλί φράουλας.

Chef: Αντώνης Σταυριανάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

  • 250 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 15 γρ. νερό
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • 500 γρ. Γάλα Κατσικίσιο Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

  • 100 γρ. φράουλες
  • 30 γρ. ζάχαρη

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Ταρτιέρες
  • Μπασίνα
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ
  • Μούλτι