TΑΡΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ

60΄
Χρόνος Προετοιμασίας
24 ώρες
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε τους κρόκκους και το αυγό και ζυμώνουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο 30–40’. Ανοίγουμε τη ζύμη, τη στρώνουμε στη φόρμα και τρυπάμε τη βάση. Ψήνουμε στους 170°C για 20–25’. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ

Ζεσταίνουμε την κρέμα χωρίς να βράσει και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα καρύδια. Γεμίζουμε τις τάρτες και αφήνουμε στο ψυγείο 12–24 ώρες να σταθεροποιηθούν.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 470 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 160 γρ. άχνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. αυγό
  • 240 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 0.5 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 0.5 κ.γ. κανέλα
  • 0.5 ·Ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 300 γρ. καρύδι σπασμένο

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Φόρμα
  • Κατσαρόλα