Σφακιανη πιτα με αρνακι γαλακτος, θυμαρισιο μελι και βατομουρα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:40
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύµη, χτυπάµε όλα τα υλικά στον κάδο του µίξερ. Αφήνουµε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζουµε τη ζύµη σε 8 ίσα µέρη. Σε κάθε ζύµη βάζουµε στο κέντρο µια κουταλιά τυρί την κλείνουµε σε στρογγυλό σχήµα και ανοίγουµε µε τον πλαστή σε αλευρωµένο πάγκο. Τέλος, τις τηγανίζουµε µε ελάχιστο λάδι σε µέτρια φωτιά. Ψήνουµε το αρνάκι στη γάστρα µε κόκκινο κρασί, χυµό πορτοκάλι, θυµάρι και αλάτι, τυλιγµένο σε αντικολλητικό χαρτί στους 180C για 1 και µισή ώρα. Υστέρα ξεκοκαλίζουµε και το βάζουµε ανάµεσα σε δυο πίτες. Προσθέτουµε µερικές σταγόνες από τυρί, τα βατόµουρα, το µέλι, το θυµάρι και φύτρες από παντζάρι.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Τηγάνι
  • Γάστρα