Σφακιανη πιτα με αρνακι γαλακτος, θυμαρισιο μελι και βατομουρα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη ζύµη, χτυπάµε όλα τα υλικά στον κάδο του µίξερ. Αφήνουµε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζουµε τη ζύµη σε 8 ίσα µέρη. Σε κάθε ζύµη βάζουµε στο κέντρο µια κουταλιά τυρί την κλείνουµε σε στρογγυλό σχήµα και ανοίγουµε µε τον πλαστή σε αλευρωµένο πάγκο. Τέλος, τις τηγανίζουµε µε ελάχιστο λάδι σε µέτρια φωτιά. Ψήνουµε το αρνάκι στη γάστρα µε κόκκινο κρασί, χυµό πορτοκάλι, θυµάρι και αλάτι, τυλιγµένο σε αντικολλητικό χαρτί στους 180C για 1 και µισή ώρα. Υστέρα ξεκοκαλίζουµε και το βάζουµε ανάµεσα σε δυο πίτες. Προσθέτουµε µερικές σταγόνες από τυρί, τα βατόµουρα, το µέλι, το θυµάρι και φύτρες από παντζάρι.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ (4 μερίδες)
- 500 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. τσικουδιά
- 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ. Κατσικίσιο τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
- 1 κιλό αρνάκι γάλακτος
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 πορτοκάλι
- 125 γρ. βούτυρο για το σερβίρισμα
- Φρέσκο θυμάρι
- Μέλι για το σερβίρισμα
- Φύτρες παντζαριού
- 30 γρ. αλάτι
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Τηγάνι
- Γάστρα