Ψωμι με αμυγδαλα και σταφιδες

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό λάδι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε προσεκτικά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει το ζυμάρι εύπλαστο. Κάνουμε δύο ψωμιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη