Scones Εγγλεζικα ψωμακια

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμοί κελσίου. Κοσκινίζουμε την φαρίνα και στην συνέχεια την τρίβουμε με το βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια το γάλα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και βάζουμε το μίγμα σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγουμε φύλλο 2,5 εκ. περίπου και με ένα ποτήρι ή ένα στρογγυλό φορμάκι κοπής κόβουμε κάθετα την ζύμη χωρίς να στρίβουμε. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε τους δίσκους. Τους αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια και πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με βούτυρο ή πολύ καλά χτυπημένη (μέχρι να βουτυρώσει) κρέμα γάλακτος και μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 225 γρ. Φαρίνα Μύλοι Κρήτης
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 20 γρ. Ζάχαρη
  • 75 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Βέρο Κρητικό
  • 75 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό
  • 5 γρ. Αλάτι

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ