ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ «ΜΠΑΤΖΙΝΑ»
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα και έπειτα την ξεφλουδίζουμε. Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μας για να αφαιρέσουμε την υγρασία της. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το κατσικίσιο γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να έχουμε ένα χυλό μέτριο σε πυκνότητα. Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ την κολοκύθα αφού την έχουμε στύψει καλά με τα χεριά μας, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα όλα μας τα υλικά. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×35 που έχουμε λαδώσει και αδειάζουμε το μείγμα μας. Με μια βρεγμένη κουτάλα ισιώνουμε την επιφάνεια της πίτας να είναι ισοπαχής και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, με το ταψί στην κάτω σχάρα, στους 180-200º C, για περίπου 50 λεπτά. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδοκοκκινίσει, πάνω και κάτω.
Συστατικά
- 1 kg τριμμένη κολοκύθα κίτρινη
- 250 γρ. Κατσικίσιο γάλα ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
- 250 γρ. Αλεύρι για Κρητικό φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 120 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 2 αυγά
- 6 φύλλα φασκόμηλο
- 0.5 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 0.5 γαρύφαλλο σε σκόνη
- 0.5 μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 5 κ.γ. αλάτι
- Σιμιγδάλι ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για το ταψί
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τρίφτης
- Ξεφλουδιστήρι
- Σύρμα χειρός
- Ταψί 25x35cm
- Ξύλινη κουτάλα