Ελιοπιτακια με αλατσοελιες και φρεσκο δυοσμο
40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ετοιμάζουμε ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Ανοίγουμε το ζυμάρι μέτριο σε πάχος και το κόβουμε λωρίδες 25Χ10. Τοποθετούμε κατά μήκος τη γέμιση, κλείνουμε και γυρίζουμε το ζυμάρι σε σχήμα κοχλία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλο Και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβαρίου ΑΒΕΑ
- 1.5 κ.γ. baking powder
- 150 ml Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
- Όσο νερό χρειαστεί για μια μέτρια ζύμη
- Αλάτι
- Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 120 γρ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι (ή οποιαδήποτε ελιά προτιμάτε)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Μπόλικο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί