Λαδενια με τοματινια και δενδρολιβανο

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την ζύμη ομογενοποιούμε όλα τα υλικά με το χέρι μας και δημιουργούμε ένα πολύ υδαρές ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Έπειτα το ζυμάρι το διπλώνουμε σε σχήμα σταυρού. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα ακόμα, επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα άλλη μία φορά και ξεκουράζουμε για μισή ώρα. Βρέχουμε να είναι νωπά τα χέρια μας και παίρνουμε το ζυμάρι και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 45 Χ 35 εκ. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τελευταία φορά. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, τα τοματίνια και το δενδρολίβανο και ψήνουμε για 15- 20 λεπτά στους 190 βαθμούς κελσίου.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 220 γρ. νερό χλιαρό
  • 80 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. μαγιά
  • 4 γρ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 20 τμχ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
  • χοντρό θαλασσινό αλάτι

Εξοπλισμός

  • Μπωλ
  • Ταψί