PARIS BREST
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Σε μια κατσαρόλα, βράζετε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα βράσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Μεταφέρετε την πάστα στο μίξερ με φτερό και ανακατεύετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να γίνει λεία. Προσθέτετε τα αυγά σε τρεις δόσεις και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, σχηματίζετε έναν κύκλο διαμέτρου 5 εκ. Αλείφετε προσεκτικά με κρόκο αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ºC για περίπου 30 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Σε μια κατσαρόλα, βράζετε το κατσικίσιο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι. Μόλις βράσει το γάλα, προσθέτετε το μείγμα των κρόκων στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Τοποθετείτε την κρέμα σε ένα ταψί, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει. Στο μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε την πραλίνα. Τέλος, προσθέτετε την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Κόβετε τη ζύμη στη μέση και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζετε το κάτω μέρος με την κρέμα. Τοποθετείτε το επάνω μέρος της ζύμης και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Συστατικά
- 190 γρ. νερό
- 60 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 2 γρ. αλάτι
- 8 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. Aλεύρι Μαλακό Μύλοι Κρήτης
- 250 γρ. αυγά
- αμύγδαλο φιλέ
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
- άχνη ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 450 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. κρόκοι
- 50 γρ. Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 40 γρ. ζάχαρη
- 145 γρ. βούτυρο αφρατεμένο
- 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Κατσαρόλα
- Ταψί