Παραδοσιακες Χυλοπιτες με στακοβουτυρο

26'
Χρόνος Προετοιμασίας
18:00
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε τα φύλλα της ζύμης και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στο πάχος που θέλουμε και απλώνουμε αραιά τις χυλοπίτες να στεγνώσουν όλο το βράδυ. Αφού ξεραθούν βράζουμε σε νερό για 6 λεπτά, σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι τις ανακατεύουμε με το στακοβούτυρο, τη γραβιέρα και το φρέσκο θυμάρι.
Chef: Κυριακή Κληρονομάκη
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
- 1000 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 4 Αυγά
- 400 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ (2 ΜΕΡΙ∆ΕΣ)
- 100 γρ. Στακοβούτυρο
- 200 γρ. Γραβιέρα
- Θυμάρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Κατσαρόλα
- Τηγάνι