PANCAKES ΑΠΟ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΑΡΥ∆ΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε να λιώσουμε το βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και μόλις λιώσει το βούτυρο το προσθέτουμε κι αυτό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βρέχουμε λίγο χαρτί κουζίνας με ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη στο κέντρο του τηγανιού. Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά, μέχρι να δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στην επιφάνειά του. Έπειτα, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας και ψήνουμε για ακόμα 1 -2 λεπτά. Για το σερβίρισμα τοποθετούμε τα pancakes το ένα επάνω στο άλλο, προσθέτοντας ενδιάμεσα κατσικίσιο γιαούρτι και πασπαλίζουμε με καρύδια και μέλι.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 100 γρ. Αλεύρι από χαρούπι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 5 γρ. baking powder
- 2 γρ. μαγειρική σόδα
- 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 220 γρ. Kατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό
- 15 γρ. Χαρουπόμελο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 15 γρ. ζάχαρη
- 2 Αυγά
- Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ για το τηγάνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Θυμαρίσιο μέλι
- Καρύδια σπασμένα
- Κατσικίσιο γιαούρτι ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τηγάνι
- Σύρμα χειρός
- Σπάτουλα