Σοκολατινα με τζιντζερ και μπαχαρικα

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
04:30
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους μουλιάζουμε για 1 ώρα και τους τρίβουμε στο μούλτι. Τρίβουμε στο μούλτι και τα φουντούκια. Βάζουμε σε μία λεκανίτσα όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε . Στρώνουμε την βάση σε ένα τσέρκι 20 cm και την βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Κρέμα

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της κρέμας, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς και τα φέρνουμε σε βρασμό για 2 με 3 λεπτά. Περνάμε από σίτα για να αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά και ρίχνουμε την κρέμα στο τσέρκι, αφήνουμε μία ώρα να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Chef: Νίκος Γαϊτάνος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 200 γρ. φουντούκια
  • 300 γρ. χουρμάδες
  • 50 γρ. κακάο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1400 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal με Χαρούπι και Κακάο
  • 500 γρ. κουβερτούρα 50%
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 0.5 ξύλο κανέλα
  • 0.5 κ.σ. αγάρ αγάρ
  • 1 βανίλια

Εξοπλισμός

  • Μούλτι
  • Λεκάνη
  • Κατσαρόλα
  • Τσέρκι