Λυχναρακια

50΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
60
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και σιγά σιγά τη φαρίνα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει. Περνάμε τη μυζήθρα από το μύλο των λαχανικών. Προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών, τη βανίλια, το μέλι, το ξύσμα, μισή κουταλιά κανέλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο μέτριο και το κόβουμε σε στρογγυλά φυλλαράκια. Παίρνουμε με ένα υγρό κουταλάκι γέμιση και τη βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου. Φτιάχνουμε λυχναράκια “τσιμπώντας” τη ζύμη γύρω-γύρω. Αλείφουμε τα λυχναράκια με τους 2 κρόκους, αφού τους χτυπήσουμε και τα πασπαλίζουμε με κανέλα. Τοποθετούμε τα λυχναράκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 2 kg Φαρίνα Μύλοι Κρήτης
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
  • 125 γρ. Αγελαδινό Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
  • 5 γρ. αλάτι
  • 6 μεσαία αυγά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 kg μυζήθρα γλυκιά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. κανέλα
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 2 κρόκοι χτυπημένοι για το άλειμμα

Εξοπλισμός

  • Ταψί