Μελομακαρονα
20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
70
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υγρά και σιγά σιγά όλα τα στερεά και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα βουτάμε σε κρύο σιρόπι για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι και τα κοπανισμένα καρύδια.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1.5 kg Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό
- 30 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό Μύλοι Κρήτης
- 575 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 200 γρ. Χυμός πορτοκάλι Creta Fresh
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 15 γρ. Σόδα
- 15 γρ. Κανελογαρύφαλλα
- 50 γρ. Τσικουδιά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 ποτήρι Μέλι
- 2 ποτήρια Ζάχαρη
- 2 ποτήρια Νερό
- • Καβουρδισμένο σουσάμι και κοπανισμένα καρύδια
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Μπολ