ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ
25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:50
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που ξεκολλά από τα τοιχώματα. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 ίσες μπάλες (120 γρ. περίπου η κάθε μια) και τις πλάθουμε να είναι ομοιόμορφες. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 18 περίπου λεπτά.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Μίγμα Για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 15 γρ. φρέσκια μαγιά
- 15 γρ. ζάχαρη
- 11 γρ. αλάτι
- 82 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- 247 γρ. νερό χλιαρό
- 2 γρ. θυμάρι
- 20 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
- Μίξερ