Ψωμακια μαργαριτα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μέρη και κάνουμε μπαλάκια. Τα ψεκάζουμε με νερό και τα βουτάμε από την πάνω πλευρά σε σπόρους της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε το ένα κολλητά με το άλλο ώστε να σχηματίσουν μία μαργαρίτα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου (πάνω-κάτω αντίσταση) για περίπου 30 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 400 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 250 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 5 γρ. Ζάχαρη
  • 15 γρ. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1.5 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη