FOCACCIA ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
04:00
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αναμειγνύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 100ml χλιαρό νερό και αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα γάντζος βάζουμε κοσκινισμένα τα αλεύρια, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό και το αλάτι. Ξεκινάμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τη ζύμη μας προσθέτοντας και τη μαγιά με το υπόλοιπο νερό. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ παίρνουμε από τα τοιχώματα όλη τη ζύμη και συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Δυναμώνουμε στο τέρμα την ταχύτητα και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ τη ζύμη και σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα. Αφήνουμε στην άκρη για μια περίπου ώρα να φουσκώσει. Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια ενός ταψιού 25×35 εκατοστά και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τη ζύμη στο ταψί, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη στα 3/4 της επιφάνειας του ταψιού δημιουργώντας βαθουλώματα με τα δάχτυλα μας. Τοποθετούμε φέτες από τομάτα στη ζύμη και κατσικίσιο τυρί με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με την πετσέτα αφήνοντας στην άκρη να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά στη χαμηλή θέση του φούρνου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και προσθέτουμε από πάνω την ξερή ρίγανη. Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε από το ταψί, αφήνουμε σε σχάρα για μισή ώρα να κρυώσει κι έπειτα κόβουμε.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 250 γρ. Μίγμα για πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 150 γρ. Αλεύρι μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 300 γρ. νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. μαγιά ξερή
  • 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • Σιμιγδάλι ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για το ταψί
  • 1 τομάτα κόκκινη
  • Κατσικίσιο τυρί ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ για το γαρνίρισμα

Εξοπλισμός

  • Πινέλο
  • Μίξερ
  • Ταψί 25x35cm

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μίγμα για Βάση Πίτσας

Το Μίγμα για Βάση Πίτσας παράγεται από επιλεγμένα στάρια και αποτελεί την ιδανική επιλογή για λαχταριστές σπιτικές πίτσες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό και λάδι για ένα τέλειο ζυμάρι πίτσας και επιπλέον τα υλικά της αρεσκείας σας.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ Περιέχει […]
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα