Ντονατς σπιτικα

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πρώτα διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους περίπου 8 χιλιοστών και κόβουμε με ένα ποτήρι κύκλους 6 εκ. Χρησιμοποιούμε ένα καπάκι μπουκαλιού νερού για να κάνουμε τρύπα στο κέντρο. Βάζουμε τα ντόνατς σε αλευρωμένη πετσέτα και τα σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάμε σε ζάχαρη με κανέλα ή σε γλάσο σοκολάτας.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 800 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό
  • 125 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 190 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό (χλιαρό)
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 50 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 1 Βανίλια
  • 30 γρ. Μαγιά
  • 1 Αυγό
  • 5 γρ. Αλάτι

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα